fbpx

VšĮ Myliu Mišką

2022 metų veiklos ataskaita

STEIGĖJŲ ŽODIS

VšĮ Myliu mišką idėja gimė prieš 3 metus. Lietuva – turtinga miškais, tačiau miškingas šalies plotas galėtų būti dar didesnis.

2021 metų pavasarį, kartu su apalinkosaugos specialistais ir miškininkystės ekspertais pradėjome CO2 absorbacijos skaičiavimą Lietuvos miškuose. Dabar galime drąsiai teigti, kad esame vieninteliai Lietuvoje, kurie turime metodologiją ir žinome, kiek ore esančio CO2 absorbuoja Lietuviško miško hektaras.

Prieš metus startavome su myliumiska.lt svetaine, gyventojų ir įmonių pritraukimu, o pirmasis miškasodis įvyko balandžio mėnesį. Kodėl tai darome? Nes suprantame, kad tik edukuodami, pasakodami ir rodydami pavyzdį galime pasiekti savo didžiojo tikslo – įveisti 30 milijonų medelių iki 2030 metų.

Misija

  •  Iki 2030 metų pasodinti 30 milijonų medžių Lietuvoje.
  • Tapti patikima platforma ir partneriu pavieniams asmenims ir įmonėms, kurie nori savanoriškai papildomai prisidėti prie CO₂ neutralizavimo sodinant medžius ir naujus miškus.

Veiklos kryptys

  • Įveisiant naujus miškus, padėti Lietuvai įgyvendinti Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus, ES Žaliojo kurso bei Miškų strategijos tikslus ir ypač 2030 metų ES Biologinės įvairovės strategijos siekiamybę – pasodinti bent 3 mlrd. papildomų medžių.
  • Prisidėti prie klimato kaitos mažinimo, didinant CO₂ absorbavimo potencialą, ekonominių, ekologinių ir socialinių aspektų, susijusių su miškų įveisimu, plėtojimo.
  • Suteikti galimybę įmonėms, organizacijoms, pavieniams asmenims, valstybės ir savivaldos institucijoms prisidėti prie miškingo ploto įveisimo.
  •  Skatinti mokslinių tyrimų vykdymą, teikti metodinius patarimus miškų įveisimo ir priežiūros srityse.

2022 metų apžvalga

2022 metais VšĮ Myliu mišką įkūrė interneto svetainę, kurioje kiekvienas fizinis bei juridinis asmuo gali skirti paramą miškų sodinimui, tokiu būdu neutralizuoti savo veiklos sukuriamą CO2 kiekį. Suteikdami paramą, asmenys gauna sertifikatą apie pasodintų medelių skaičių.

Nors tai yra pirmieji aktyvūs organizacijos veikimo metai, komanda pasiekė sėkmingus rezultatus, tuo pačiu ateityje užsibrėžeme dar didesnius tiklus.

Didžiausi įgyvendinti projektai

Projektas su Tauragės rajono savivaldybe

2022 metų rugpjūčio mėnesį kartu su Tauragės rajono savivaldybe paskelbėme akciją „Iškeisk kavos puodelį į medelį“, kurios metu kvietėme rajono gyventojus, įmones ir organizacijas prisidėti prie didžiausio miškasodžio Tauragės rajone, Skaudvilėje.

Įmonės ir gyventojai visos akcijos metu skyrė paramą 7 647 medeliams įveisti. Miškasodžio metu Skaudvilės bendruomenė ir Tauragės rajono bendruomenė pasodino net 1 500 medelių. Likusią dalį pasodino VšĮ Myliu mišką rangovai.

Projektas su Vilniaus miesto savivaldybe

Bendradarbiaudami su Vilniaus miesto savivaldybe šiais metais Vilniaus teritorijoje už fizinių asmenų ir įmonių paramą pasodinome net 16 815  medelių

Vilniaus miesto savivaldybė skyrė 5.64 ha žemės ploto medelių įveisimui. Šiuose plotuose miškasodžiai vyko ne tik su verslo atstovais, bet ir su Vilniaus Ąžuolyno progimnazijos antrokais.

 

 

Projektas su Molėtų rajono savivaldybe

Spalio mėnesį Molėtuose kartu su Vaidotas Žala – Teltonika Racing, Teltonika komanda, Molėtų Rajono Savivaldybe ir atvykusiais savanoriais įgyvendinome dar vieną miškasodį – drauge pasodinome 1000 medelių parką! Šis parkas taps miesto žmonių rekreacine zona, kurioje bus galima mėgautis žaliuojančia augmenija.

 

Kita veikla

  • Užmegztas bendradarbiavimas su Pelkių fondu ir kitomis įstaigomis, suinteresuotomis anglies kreditų standarto, skirto pažeistų pelkių ir miškų atkūrimui ir būklės pagerinimui (LULUCF sektorius), įdiegimu Lietuvoje.
  • 2022 metų pabaigoje tapome Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) nariais. LAVA – nacionalinė atsakingo ir tvaraus verslo asociacija, jungianti įmones ir organizacijas, siekiančias diegti ir vadovautis darnaus vystymosi principais.
  • Vedėme edukacijas mokyklose, darželiuose bei įmonių darbuotojams, šviesdami juos apie miško naudą aplinkai ir žmogui.
  • VšĮ Myliu mišką laimėjo Lietuvos Respublikos Aplinkos Ministerijos paskelbtą viešąjį konkursą ir pradėjo laimėtos studijos darbą, kuris truks 12 mėnesių. Studijos tikslas – parengti rekomendacijas dėl anglies kaupimo skatinimo galimybių miško savininkams ir valdytojams. Tikimės, kad taip galėsime prisidėti prie visuomenės švietimo apie anglies kaupimą miškuose. 

Įmonės skyrusios didžiausią paramą

2500 MEDELIŲ
1076 MEDELIAI
2500 MEDELIŲ
421 MEDELIS
496 MEDELIAI
637 MEDELIAI

Geriausias mūsų draugas

Šiais metais didžiausią paramą VšĮ Myliu mišką organizacijai skyrė įmonė Baldai1. Organizuodami tokias iniciatyvas kaip – „1 užsakymas = 1 medis” bei „Padovanok gamtai Kalėdų dovaną” klientų vardu skyrė net 11 533 medelių paramą.

Taip pat įmonės atstovai prisidėjo prie medelių sodinimo renginių pavasarį ir rudenį Karoliniškių bei Baltupių rajonuose, taip prisidėdami prie žalesnės Lietuvos.

ATSISIŲSTI ATASKAITĄ PDF FORMATU

Leave a comment:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų

Pasodink savo medį ir tu!

Jūsų skirta parama bus panaudota įgyvendinant VšĮ Myliu mišką tikslus, siekiant prisidėti prie miškingo ploto Lietuvoje didinimo. Skaičiuoklėje pateikiama orientacinė informacija apie skirtos paramos panaudojimo galimybes. Medelio kaina 3 EUR.

Neutralizuotų 0.2 t CO₂

tree icon

65720

Tiek medelių įveisime už Jūsų skirtą paramą

weight icon

12329

Bus neutralizuota tonų CO₂

lt_LTLithuanian